O nama
Proizvodi
Maloprodaja
Kontakt
 

Mega-Poliplet d.o.o. mlado je poduzeće nastalo 2004.godine spajanjem dvaju poduzeća s proizvodnom tradicijom dužom od pola stoljeća.

Mega je nastala 1947. pod nazivom Kancpribor, da bi se 1953. godine orijentirala na proizvodnju patent zatvarača, te dobila prepoznatljiv naziv Mega - tvornica metalne galanterije, sa stalnom adresom u Remetincu. Megina glavna proizvodna orijentacija postala je proizvodnja patent zatvarača, uz koju su se paralelno razvijale prateće djelatnosti: vlastita strojogradnja, tehnologija tlačnog lijeva, bojaona i lakirnica.

Razvojni vrhunac Mega je ostvarila 1986. godine kada proizvodi 28.000.000 metara patent zatvarača, zapošljava 1450 djelatnika i ima preko 20.000m2 izgrađenog proizvodno-poslovnog prostora na lokacijama Savski Gaj, Prekratova, Brezovica i Ilica 69. Naredne godine obilježene su raspadom postojećeg tržišta, kao i ratnim zbivanjima, što je dovelo do teškoća u poslovanju Mege. Godine 2003. stvoreni su uvjeti za privatizaciju Mege, što je učinjeno od strane Polipleta iz Slovenske Bistrice, poduzeća sa dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji pozamanterijskih proizvoda, sportskih i zaštitnih mreža i u preradi patent zatvarača.

Krajem 2003. godine registrirano je poduzeće pod nazivom Mega-Poliplet d.o.o., sa osnovnom djelatnosću: proizvodnja i prodaja patent zatvarača, pozamanterijskih proizvoda, sportskih i zaštitnih mreža. Sjedište društva nalazi se u Savskom gaju XIII.put, broj 2.

Mega-Poliplet d.o.o. • Savski gaj 1. put, broj 17 • 10 020 Zagreb